Блог

Што ни носат божествата Грабливец на богатството и Духот на уживањето? И за Sadhguru

Што ни носат божествата Грабливец на богатството и Духот на уживањето? И за Sadhguru

Во источната медицина, органите се поделени во 5 елементи: дрво, огин, земја, метал и вода. Во секој елемент има по еден машки и еден женски орган. Покрај нив, во елементите се вбројуваат и други органи. Во кинеската метафизика, во секој елемент има по две божества со...

ЗА ЈОГАТА И ЕНЕРГИЈАТА НА ПАТУВАЧКИ КОЊИ

ЗА ЈОГАТА И ЕНЕРГИЈАТА НА ПАТУВАЧКИ КОЊИ

Вo повеќе наврати пишував зошто една терапија делува кај едни, а кај други не. Дадов и појаснување, дека во однос на здравјето, во кинеската метафизика постојат три видови на физичко тело: нормално, светлосно и слабо тело. Сите се третираат на различен начин. Она што...

ЗА СИНГУЛАРНИОТ И ДУАЛНИОТ УНИВЕРЗУМ, ЗДРАВЈЕТО И ДУХОВНОСТА

ЗА СИНГУЛАРНИОТ И ДУАЛНИОТ УНИВЕРЗУМ, ЗДРАВЈЕТО И ДУХОВНОСТА

Луѓето се уморни да веруваат во систем кој долго време успевал да направи совршени робови од нив. Затоа, многу е важно постојано да се зборува и пишува за вистината, за луѓето конечно да се ослободат од синџирите и менталното ропство, да го разделат превезот на...

ЗА РАЗВОЈОТ НА НАУКАТА И ЗАБЛУДАТА ЗА ДУХОВНИТЕ УЧЕЊА

ЗА РАЗВОЈОТ НА НАУКАТА И ЗАБЛУДАТА ЗА ДУХОВНИТЕ УЧЕЊА

Руската наука и медицина е супериорна светска сила, зошто претендира да ги разбереме природните процеси во нивната суштина. Успешна е зошто, индуктивната западна наука ја спојува со дедуктивниот пристап на источната медицина. Иако западната медицина поради развојот на...

ЗА ПРОБЛЕМИТЕ СО ГОВОРОТ, ЕЛЕМЕНТОТ НА ВОДАТА И 5Г

ЗА ПРОБЛЕМИТЕ СО ГОВОРОТ, ЕЛЕМЕНТОТ НА ВОДАТА И 5Г

Процентот на деца кои имаат проблеми со говорот, се зголемува на глобално ниво. Го слушнавме мислењето на стручните лица. Според нив, улогата на родителот има голема улога во стимулацијата на говорот и јазикот кај децата од втората година. Потребно е интензивно да се...

ЗА WI-FI, СТЕРИЛИТЕТОТ И ДЕПРЕСИЈАТА

ЗА WI-FI, СТЕРИЛИТЕТОТ И ДЕПРЕСИЈАТА

Неодамна излезе податок дека кај 68% од младата популација е зголемена  анксиозноста и депресијата. Секако дека има причина, тргнувајќи од начинот на кој родителите ги разгалуваат децата, крајно неквалитетно образование, насилно вметнато по западните стандарди кои се...

ЗА КРАЈ НА ОВАА ГОДИНА

ЗА КРАЈ НА ОВАА ГОДИНА

Годинава што измина, беше исполнета со многу нови знаења кои бараа голема посветеност. Од особено значење беше изучувањето Теоријата на Сè, која ја поврзува теоријата на релативноста со квантната механика. Законите кои важат во механичката физика, не важат за...

БАЗИ – НАУКА ЗА ЕНЕРГИИТЕ КОИ ГИ НОСИМЕ ВО СЕБЕ

БАЗИ – НАУКА ЗА ЕНЕРГИИТЕ КОИ ГИ НОСИМЕ ВО СЕБЕ

БАЗИ е гранка во кинеската метафизика која ја изучува судбината на човекот. Пронајдените записи покажуваат дека е стара повеќе од 6000 год. Се базира не само на нашиот сончев систем и планетите кои се наоѓаат во нив (астрологија), туку и на влијанието други галаксии и...

ЗА ТИБЕТАНСКИТЕ МАТРИЦИ И МОЈОТ НАЈМЛАД КЛИЕНТ

ЗА ТИБЕТАНСКИТЕ МАТРИЦИ И МОЈОТ НАЈМЛАД КЛИЕНТ

За Тибетанските матрици на здравјето пишував во повеќе наврати, но за да ви ја доловам точноста во дијагностицирањето на состојбата, ќе ви го опишам случајот на најмладиот клиент чии родители ми се обратија за помош. Се работи за дете кое е родено во 2017 година. Има...

АЛТАЈСКО МУМИО – СКРИЕНОТО БОГАТСВО НА РУСИЈА

АЛТАЈСКО МУМИО – СКРИЕНОТО БОГАТСВО НА РУСИЈА

Живееме во време на огромно загадување и труење на организмот со тешки метали и радиоактивни елементи, присилени сме да користиме генетски модифицираната храна. Секојдневното изложување на електромагнетен смог не убива во буквална смисла на зборот. Но, ние и натаму се...

Закажете термин

15 + 5 =