Скаларни производи

Скаларни производи

Повеќе од 20 години Русите и Јапонците истражувале зошто луѓето кои живеат во вулкански области многу ретко се разболуваат, живеат долго и се младолики. Дошле до заклучок дека во вулканските области особено на Камчатка во Русија и Фиџи во Јапонија, има многу силно позитивно зрачење кое го создава десно ориентираното торзионо поле. Ова поле не само што позитивно влијае врз нашето здравје, туку исто така одлично делува и врз водата и производите кои ги консумираме.

Како делува скаларната енергија врз здравјето на човекот како и врз средината која нè опкружува повеќе можете да прочитате ОВДЕ https://agapebiowell.health/services/kvantno-penkalo/.

Благодарение на научните истражувања за торзионите полиња, тие развија два производи:  КВАНТНО ПЕНКАЛО И СКАЛАРИС. Напоменуваме дека станува збор за високо квалитетни производи кои немаат рок на траење и се произведени по најнови технологии во Русија и Јапонија.  Дополнително, за огрлицата СКАЛАРИС се добива и  скаларен чип со сериски број на производот кој се чува блиску до вас или се носи во паричник.   Производите ги нема на лагер и се увезуваат по извршена уплата. Повеќе за производите можете да прочитате ОВДЕ (линк).

КВАНТНО ПЕНКАЛО

Квантното пенкало е најнапреден инструмент кој ги користи вибрациите (торзионите полиња) на високо матричните цврсти супстанции како што е вулканската лава.

Квантното пенкало произведува скаларно (и тоа десно ориентирано) поле кое го штити биополето на човекот и го забрзува процесот на исцелување и враќање на организмот во здрава состојба. Ја регенерира и подмладува кожата. Исто така, пенкалото го штити организмот и од штетните електромагнетни зрачења на мобилните телефони, компјутерите и апаратите за домаќинство. Го штити и просторот во кој работиме и живееме на тој начин што го пренасочува левото торзионо поле (негативно поле)  во десно ориентирано позитивно поле.

Импулсите кои ги произведува квантното пенкало создаваат таков проток на енергија кој делува на генетскиот код како фреквентен стимулатор и го враќа организмот во рамнотежа и хармонија. Кога енергијата во телото ќе се избалансира, органите и органските системи каде имало некаков проблем се враќаат во здрава состојба. Всушност, енергијата (животната енергија која се нарекува уште Прана или “Qi”) која се наоѓа во пенкалото, нашата ДНК ја чита и декодира при што се менува енергијата во клетката, а  со тоа започнува процес на исцелување на клеточно/квантно ниво.

Квантното пенкало 316L е направено од нерѓосувачки челик и во себе содржи високо матрични вулкански материјали, поточно 11 природни минерали и кристали, структурно поврзани на молекуларно ниво. Произведува силно десно ориентирано торзионо поле и ослободува од 1500 до 2000 јони. Должината е само 145 мм колку едно обично пенкало.

Како и сите останати производи што ги нудиме во центарот AGAPE BIO WELL, така и овој производ нема рок на траење.

Покрај тоа што може да се купи производот, центарот AGAPE BIO WELL нуди третман со квантното пенкало како и неутрализирање на негативните влијанија во домовите и работните простории.

Како работи квантното пенкало?

Скаларниот бран кој се наоѓа во квантното пенкало, се состои од две компоненти/бранови кои се преклопуваат. Секој од нив комуницира со материјата на различен начин. Бранот кој во себе има позитивна енергија делува на негативно наелектризираните електрони. Другиот бран кој има негативен набој  комуницира со  позитивно наелектризираните протони во јадрото на атомот.  Со други зборови, скаларниот бран ги препознава неприродните состојби на молекулите во клетките и ги враќа во здрава состојба.

Крвта, лимфата како и цитоплазмата во клетките ја менуваат својата структура под дејство на штетните влијанија од надворешната средина. Квантното пенкало ја нормализира молекуларната структура на сите биолошки активни компоненти во клетката. Скаларниот бран делува директно и врз самата молекула на  ДНК. Квантното пенкало овозможува поголем внес на животна енергија во сите клетки и молекули. Колку е поголема животната енергија во клетките, толку е појако и нашето биополе кое нè опкружува. Тогаш сме поотпорни на заболувања и на штетните влијанија кои доаѓаат од надворешната средина.

Придобивки од користењето на квантното пенкало

 • Ги елиминира енергетските блокади во организмот
 • Ги елиминира изобличувањата во биополето
 • Помага во заздравувањето на организмот
 • Ја намалува депресијата и стресот
 • Го зајакнува имунолошкиот систем
 • Го забавува процесот на стареење на кожата
 • Го зајакнува телото
 • Ги намалува болките и воспаленијата
 • Овозможува кремите и козметичките производи да продрат подлабоко во кожата
 • Го подобрува квалитетот на храната и водата

СКАЛАРИС

Скаларис е огрлица направена од вулканска лава од јапонските вулкани.  Се работи за накит кој во себе има скаларна енергија која во себе има висока концентрација на десно торзионо поле кое делува позитивно врз здравјето на луѓето. Делува како бариера и не дозволува надворешните негативни влијанија да продрат во организмот, односно го заштитува биополето на човекот.

Луѓето кои живеат во близина на јапонските вулкани и во близина на Камчатка во Русија се долговечни и млади. Научниците по дваесетгодишни истражувања дошле до заклучок дека се работи за скаларно поле кое во себе има висока концентрација на позитивна енергија (десно торзионо поле).

Скаларната енергија е стара колку и универзумот, но за првпат научно се изучува во последните 150 години. Со скаларната енергија се занимавал физичарот Maxwell, а 100 години подоцна Tesla и Einstein. Денес  Институтот во Новосибирск во Русија и Институтот Макс Планк во Германија интензивно го изучуваат влијанието на скларанта енергија врз здравјето на луѓето.

Придобивки од користењето на СКАЛАРИС

 • Ја зголемува енергијата во телото
 • Ја зголемува концентрацијата
 • Го зајакнува имунитетот
 • Ги намалува болките во телото, особено во зглобовите
 • Ја подобрува циркулацијата и го зголемува бројот на црвените крвни зрнца
 • Влијае на детоксификацијата и апсорпцијата на хранливите честички во клетките
 • Ја намалува главоболката и мигрената
 • Го намалува високиот крвен притисок
 • Делува позитивно на воспалителните процеси во телото
 • Штити од бактерии, вируси и паразити
 • Го зајакнува биополето и не дозволува продор на надворешни негативни влијанија
 • Ја штити молекулата на ДНК од оштетување

Со огрлицата СКАЛАРИС се добива и скаларен чип со сериски број на производот кој се чува блиску до вас или се носи во паричник.

ВАЖНО:

СКАЛАРИС се носи на врат или се чува во лев џеб. Добро е да се носи постојано и додека се спие. Скаларната енергија е кумулативна, што значи колку повеќе сме изложени на нејзиното влијание, толку повеќе ќе делува на нашето здравје. Нема рок на траење, со исклучок ако се скрши.

Се вади при туширање. Ако се наводени или се остави на земја, се енергизира на тој начин што се остава на сонце 30 минути.

Се чисти на тој начин што се става во памучна крпа со ситна сол 30 минути.

СКАЛАРИС Е НАЈМОЌЕН ПРОИЗВОД ШТО ПОСТОИ НА ПАЗАРОТ. Не се работи за турмалин или пак за обичен производ кој во себе има одредена количина на вулканска лава. Скаларис е добиен од лава која има висока концентрација на скаларна енергија обработена по најнова технологија.

Напоменуваме: Скларалните производи не се медицински производи и не ја заменуваат медицинската дијагностика ниту ги заменуваат лековите.